Conceptul “Față de Mureș” relaționeaza comunitățile umane față de Mureș și promovează o nouă față a Mureșului, de la izvor până la vărsare. Așezările umane și-au întors literalmente spatele către apă. Țelul este de a transforma proiectarea într-un gest real, pozitiv, coerent, vizibil pe teren de-a lungul malurilor, integrând funcțiunile complementare: sportul nautic, ciclismul, pescuitul, industria, locuirea și loisir-ul. În România râul Mureș parcurge 11 orașe și 4 rezervații naturale. Așezările riverane au un patrimoniu cultural valoros și 80 de castele nobiliare cu grădini se întind pe parcursul râului. Râul Mureș este în sine o valoare regională inestimabilă, insuficient apreciată, dacă nu subapreciată – a se vedea modul în care se construiește, se trăiește lângă apă. Și modul în care, demult, am întors spatele la apă.

Aici intervine Față de Mureș. Este vorba despre atitudine. Și despre acțiune. Acționăm – cu materiale locale și oameni de-ai locului, cu resurse minime pentru rezultate vizibile.
Față de Mureș este un proiect-experiment. green holidays