±mures are menirea sa faca cunoscute analize si viziuni ale celor preocupati de modul de dezvoltare al spatiului urban din Tirgu Mures. Aceasta dorinta este argumentata in special de nevoia de implicare a comunitatii in planificarea urbana. In plus, efectele asteptate sunt de constientizare a decidentilor politici asupra implicatiilor pe care planificarea urbana le are asupra dezvoltarii economiei, socialului si al habitatului. Astfel atat investitorii, cat si persoanele fizice ancorate in cotidian vor putea actiona in cunostinta de cauza. In prima faza, dorim sa stimulam exprimarea unor viziuni, observatii, opinii, prezentari pozitive si/sau negative despre oras, despre peisajul urban. Urmand ca in viitor, in cadrul unei expozitii, sa se prezinte propuneri , proiecte de arhitectura si planificare urbana… Blogul ± mures este o platforma de comunicare si dezbatere intre societatea civila, arhitecti si autoritatile locale. Scopul ei este de a imbunatati calitatea vietii pe termen lung, in judetul Mures.

GRUPURI ȚINTĂ
– societatea civila, prin implementarea unui model de informare, implicare si participare pe modelul unui centru de arhitectura – administratia locala si decidentii politici prin facilitarea comunicarii acestora cu arhitectii implicati in dezvoltarea urbana – mediul profesional, mass-media, asociatii de profil – prin stimularea colaborarii

STRATEGIE
Consideram ca societatea civila, desi prezinta interes pentru fenomenul urban, nu este suficient stimulata sa participle si sa se implice in evolutia urbana. De aceea obiectivele noastre vizeaza: – prezentarea informatiilor intr-un mod atractiv pentru publicul larg prin organizarea unor dezbateri si expozitii – incurajarea societatii civile sa se implice in procesul de dezvoltare a orasului – antrenarea institutiilor de invatamant, liceal si universitar, in dezbateri pe teme legate de oras – implicarea in forme de dialog si comunicare interdisciplinare (arhitectura, urbanism, ecologie, administratie publica, jurnalism, sociologie, arte plastice, etc.)

BLOG PLUSMINUSMURES