Scopul proiectului MuresOnBike – Parcări pentru biciclete – este atragerea atenției locuitorilor din Tîrgu Mureș asupra modului de circulație cu bicicleta – un mod ieftin, sănătos, rapid și ecologic – o alternativă la deplasările zilnice în oraș.

Nu avem încă infrastructură dedicată, piste pentru biciclete, însă vrem să venim în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor existenți. Pentru a putea parca bicicletele în condiții optime și sigure în locurile publice de destinație este nevoie de rastele – în punctele cel mai des frecventate de bicicliști, dar și de persoanele care utilizează bicicleta pentru plimbare și agrement.

Ce propune acest proiect? Rezolvarea problemei parcării bicicletelor. Vor fi amplasate cca 150 rastele la nivelul orașului și a localităților limitrofe, la sugestia voluntarilor și a tuturor celor interesați. Modelul este unul proiectat și produs la Tîrgu Mureș (de Atelier unDAverde) pentru susținerea identității și industriilor locale. Rastelul oferă posibilitatea de prindere a cadrului și a roților pentru creșterea siguranței, și flexibilitate în montare – în același loc numărul de rastele diferă în funcție de nevoi.

Cum ne puteți ajuta?

1. Propuneți locuri de parcare prin completarea formularului pentru locațiile în care considerați necesare rastele pentru biciclete.

2. Donați pentru montarea de rastele în locurile deja propuse de voi, sau de altcineva, și în plus, veți fi recompensați!

Proiectul este implementat de mai multe organizații la inițiativa Fundației Comunitare Mureș și a Asociației unDAverde. Organizațiile partenere sunt:
:: Pro Biciclo Urbo:: Asociația Salvatorilor Speciali și Montani Mureș:: Focus Eco Center:: Easy Rider

Proiectul este finanțat prin programul Heineken pentru Comunități.
Asociația unDAverde este responsabilă și pentru Identitatea vizuală – design site, flyere, afișe, rastel.