unDAverde a fost selectată de asociația Zeppelin pentru a expune proiectul Față de Mureș în toamna anului 2011.
Expoziția ”Activări Urbane în România”, ca parte din programul ”Patrimoniu ca resursă”, a avut loc la MNAC Muzeul Național de Artă Contemporană, București.

Selecţie a propus 14 modele eficiente de recuperare – a unor spaţii abandonate, a identităţii unui loc, a unor tehnici și obiceiuri bune, a relaţiilor cu lumea – promovând astfel o cultură a activismului civic urban.

Proiectele expuse: Operaţiunea Verona – Street Delivery | Fabrica de Pensule din Cluj | Club Electroputere, Craiova | The Ark – Centru de industrii creative, Rahova | Ţibăneşti – ateliere tradiţionale | 60 de biserici de lemn | Regenerare urbană – Axa Buzeşti–Uranus | Ctrl S: Roşia Montană | Intervenţie urbană în Ferentari – Aleea Livezilor | Magic Blocks | Claca urbană | Faţă de Mureş | Intervenţii în spaţiul public din Harghita \ Rowmania & Canotca

”Expoziţia a adus împreună energiile, experienţele, amintirile, întrebările şi perspectivele unor oameni care au înţeles că de ei depinde soarta locului în care trăiesc.

Toate sunt proiecte independente, iniţiate de profesionişti ai oraşului, grupuri de creaţie, antreprenori sau organizaţii non-guvernamentale: oameni care se asociază liber în funcţie de o cauză comună. Nu răspund nici unei comenzi, dar urmăresc rezolvarea unor situaţii problematice, adesea de interes public imediat și vital. Toate sunt proiecte pe termen lung şi au parcurs deja cu succes cel puţin o etapă, au punctat o victorie. Dincolo de scopul precis, punctual, toate îşi propun însă să funcţioneze ca un impuls pentru acţiuni viitoare, să reverbereze, ca modele valabile de practică; în timp, să schimbe mentalităţi.

Fiecare iniţiativă reuşeşte să regenereze comunităţile locale existente, determinându-le să participe la acţiuni din care vor beneficia toţi, sau construieşte alte comunităţi propunând noi moduri de folosire a orașului. Îi provoacă pe oameni să iasă din pasivitate şi să interacţioneze – un prim şi foarte important pas al procesului de activare. Mai mult decât intervenţia în sine, comunităţile câştigă încredere în forţele proprii şi-n faptul că-și pot face singure viaţa mai bună.”

Organizator: Asociaţia Zeppelin