Citiți articolul freerider.ro

“[…]
Dacă în vara lui 2010 exploram zona pentru identificarea locurilor accesibile și întâlneam în medie 2 oameni pe zi, peste un an, odată cu primul indicator la ieșirea din oraș, familii cu copii mici și grupuri de bicicliști puteau fi văzuți pe maluri. Ne bucurăm că s-a dovedit faptul că era nevoie de spațiu pentru desfășurarea activităților în aer liber, pentru relaxare.

Abia în octombrie 2011 am avut lansarea oficială a traseului, inaugurat evident printr-o tură. De lucru mai este, destul, dar prin gesturile noastre am vrut să aratăm și faptul că oricine se poate implica pentru a crește calitatea unui spațiu. Este nevoie doar de bun simț și disponibilitate – dorința de a participa și de a face bine comunității prin propriul confort câștigat. Iată motivul pentru care nu am apelat la stereotipuri sau la lucruri prefabricate. Așa funcționează lucrurile în mod durabil – ce se strică se repară și totul se bazează pe forța și resursele locale.
[…]
 Socialul, economicul și responsabilitatea față de mediu sunt cei trei piloni ai dezvoltării durabile. Pe lângă beneficiile sociale și legate de mediul natural de care am vorbit mai devreme – interacțiune, sănătate – segmentul economic este unul de bază pentru dezvoltarea unei comunități. Exemplele de succes din alte părți stau mărturie pentru faptul că serviciile care susțin ecoturismul sunt de durată și funcționează pe principiul bulgărelui – după ce se implică o familie, vecinul îi ia exemplul. De-a lungul traseului pentru biciclete pot funcționa ateliere de reparații, locuri de unde se pot  lua gustări, servicii de transport bagaje și altele.
 […]”